Glass i stora lass!

Nu har jag och Sofia kommit på en superidé! För det är ju bara så att glass är mycket godare om man äter den direkt ur burken. Men oftast äter man ju inte upp all glass och då vill ju ingen annan ha den om man käkat direkt ur, så vi kom på att man borde göra en speciell burk, eller vad man ska kalla det, som man kan haka av på mitten, så man kan få en del var. Då kan man dela den med någon och ändå få äta direkt ur burken ;)


Bildsummering av alla lov de senaste året =)










Sommarlovet 09





Påsklovet 09





Sportlovet 09





Jullovet 08/09





Haha jag får be om ursäkt för att det är så mycket bilder på mig men det var Sofia som bestämde vilka bilder som skulle in, hade inte så mycket att säga till om... Och så var detta de bilder som fanns på datorn, som var sevärda, här så jag får lägga in mer sen från ex då jag var med dig linne, känn dig inte utanför ;) 

Höstlovet :)





Nu har nästan hela höstlovet gått och idag ska jag åka hem :( Alltid lika jobbigt. Men lovet har iallafall varit megasuperbra! Vi har druckit massa latte för Sofia fick en sån kaffekokare av min mor och erik i 18års present, sen har vi bakat en massa och ätit MYCKET godis och glass... Och tränat en gång. Om ni undrar vad som är på min sovtröja så är det negerbollssmet för Sofia kletade det på mig! Så jag hämnades och så startade årets negerbollssmetskrig ;) hehe.

En dag lagade vi egen tomtegröt också och så testade vi he lite gröt på en macka så kryddade vi med lite kanel och toppade med en skinka, jisses så gott säger jag bara :D Ni borde testa ;) hihi man testar alltid olika knäppa saker när man är med baben! Här kommer det några exempel :

saker vi bakat/ätit:
Chokladmuffins med cocos och nougat i
♥ Kladdkaka
♥ Rulltårta
♥ Negerbollar
♥ tomtegröt ( även på macka med tillbehör )
♥ Lasagne fast med mackaroner och köttfärssås


Pusshej! / M och S 


Onsdag 28/10

Nu drar jag Mor och syster till Piteå. Hejdå :)

Bästevän

Mattis KOM hem! (A)
och skriv mer i bloggen jag blir ju nyfiken
på vad ni sysslar med där nere i värmland! Bilder tack :) <3


/L

Tacktacktack!

Bra med kontakter! ;)
Fick just veta att Ronny nu ska besikta sin transport
och sen ska den få stå här! snacka om schysst. :D





Life is wonderful

Det började med att jag vaknade klockan 7.00. Då jag snabbt skickade iväg ett sms till Nea. Det gäller att vara först ute innan hon hittar på nåt annat. ;)
Haha det dröjde inte länge innan jag fick svar av en rätt så butter Nea x) Hon hade blivit väckt av smset. äsch ingen skada skedd och vi bestämde att vi skulle träffas och ta en ridtur tillsammans! Jag ringde till Dag och det var som vanligt inga problem att låna en häst så jag tog Rist medans linnea fick rida Joggis. Vi red över heden mot Harrsjön och sen till terräng banan, där Nea skulle prova ta ett skutt med Joggan. Vilket slutade med Nea på marken (A) men det gick bra och vi bytte nu hästar.

På kvällen blev det bio "Prinsessa" tillsammans med Nea och Emma. Ruskigt bra film! rekommenderar den starkt. :) Sen tog vi bussen hem och snackade massa barndomsminnen x)

/L

Måndag (=

Idag är det då måndag, det är riktigt bajsväder här nere i Värmland, men vad gör man, det kan ju inte alltid vara lika bra som i  Norrland ;) Nu sitter jag iallafall och pratar med Hellgis fågel, vi är rååbra polers nu vi :D sen kanske vi ska och träna vid fem, men det beror på för Sofia är sjukling :( Idag har mamma opererat sig också, hon borde vara klar ungefär nu! Jag hoppas det gick bra och att det blir himla megafint nu ;D

Grattis linne också till surdegen!

/M


Levain

Nu efter 4 dagars väntan är surdegen äntligen klar!
Har nu börjat med degen som ska jäsa till ikväll och sen blir det brööd :) ska bli spännande och se om jag lyckas nu. Annars har jag en reserv deg i kylen som bara är att ta fram. 


SEG OCH HÅLIG LEVAIN, två stora bröd


Dag 1, kväll

100 g vetesurdegsgrund
200 g ljummet vatten
150 g vetemjöl special
50 g rågmjöl

Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten. Jag ställer den som alltid i skåpet ovanför kylskåpet, där det är någonstans mellan 22 och 24°.

Dag 2, morgon
Surdegen från gårdagen
450 g vatten
750 g vetemjöl special
20 g salt

Blanda alla ingredienser utom saltet och kör 8 minuter i degblandare (5 minuter på låg hastighet och 3 minuter med lite mer fart). Tillsätt saltet och kör ytterligare 2 minuter. Degen ska ha bra spänst och bör släppa en aning från bunkens kanter. Den ska vara aningen klibbig utan att kleta fast på fingrarna om man tar i den. Känns den inte klar, låt vila 5 minuter och kör sedan några minuter till.

Smörj en plastlåda med raps- eller annan neutral olja, lägg över degen i lådan och sätt på locket. Markera gärna på lådan var degen befinner sig, så har du koll på hur den jäser. Degen jäsa tills den uppnått dubbel storlek, vilket kan ta 3–5 timmar. Under tiden den jäser viker du ihop degen tre gånger där den ligger i lådan. Första gången efter 1 timme, därefter med 30 minuters mellanrum. Med blöta händer viker du degen från vänster in mot mitten, och från höger mot mitten, uppifrån och nerifrån. Det är inte så noga hur det går till, bara man känner att degen spänns.

Sätt ugnen på 275 grader i god tid. Placera en plåt eller baksten i mitten av ugnen och en oöm plåt på nedersta hyllan.

Receptet taget från PaindeMartin


Hoppsan!

Joggan is back!

Nu är det bara att börja om från början, jobba från marken bygga upp muskler osv. suck! men bakslag existerar alltid. Kära häst ♥ Måste ju bara berätta att mamma var som tokig och tittade på hingstar igår! Hon är nog banne mig sugen på att ha föl i Joggan ;) så vem vet, kanske blir en liten plutt 2011!

Puss å kram
/L


GRATTIS!

Grattis på Sofias mamma!



God natt

Hej och godnatt :D Idag kom jag fram i karldstad efter en vääldigt lång resa. Men det var det värt :D Var framme typ vid halv 12 och idag har vi mest ätit och färgat mitt hår och äte lite godis :] Och sånt... Ja det fick bli samma färg som alltid :)

Nu blire att sova snart! Ha det så bra uppe i norrland med er!

Kram M =)


Harenäran!

Hann aldrig skriva igår pågrund av blogg.se men iaf

GRATTIS I EFTERSKOTT LOVISA

Hoppas man blir bjuden på kalas såsmåningom:)



Det är..

"Det är konstigt att man kan vänta länge på en
sällsynt fågel, men viker bort blicken när man ser en udda människa."
 Okänd

Premietider

Snacka om att jag varit nervös sen i måndags!

Hemma från skolan ca. 15.00 och det var då dags för hästarnas lunch och sen var det bara för mig att packa. Sele, 2 huvudlag, skötväskan, hjälm, handskar och glasögon check. TÖMMARNA! mitt i mina nervösa sammanbrott såg jag att tömmarna låg kvar på golvet i sadelkammaren. Snacka om tur.
16.30 började vi lasta Myra och 16.32 var vi påväg mot travbanan. Sakta men säkert tog vi oss dit trots halkiga vägar och "gamla E4an. (nya är avstängd)
17.04 anlände vi till banan och klumpen i magen växte. Vi lastade ur och gick sen med Myra i släptåg till kliniken där hon skulle identifieras. Lycka till tänkte jag! det enda som syns av hennes frysmärkning är ett ynka S. Men efter lite rakning så påstår dom sig se vad siffrorna föreställer och vi lunkar tillbaka till utestallarna.
Klockan var nu ca 17.16 och vi gjorde inte så mycket annat än vänta. Jag hämtade ut Myras vojlock med nr 13 och trippade sen tillbaka för att leta reda på Peter. Men möttes av en väldigt stressig Nina istället, Lukas skulle tydligen köra i det första loppet med sin ponny och hade glömt selen!! så Peter var redan i full fart påväg tillbaka till Bureå.
Klockan började nu närma sig 17.45 och vi började sela.
17.55 lämnade vi uteboxarna och körde ut på banan. Nu var det uppvärmning som gällde. Det blev 3 bakvarv som vanligt och sen tillbaka till boxen. Där fick hon en mysig filt över ryggen och vi tog av henne vagnen.
Nu började jakten på Micke Lindquist. Vi skulle nämligen ha tag på en annan vagn, en med sidostänger. Dick (hovslagarn) hade nu kommit för att titta på och han tog på sig uppdraget med att leta vagn.
Klockan var nu 18.30 och första ponnyloppet hade börjat, ännu ingen vagn.. Trots att det inte var bråttom så var jag ändå stressad. Tillslut kom dom äntligen med vagnen och vi kunde sela på och byta huvudlag, nu till ett helstängt.
Lång väntan..
3 lopp hade nu gått och det var dags för Myra! Nu var det bara att ställa sig vid staketet och hålla tummarna. Det var voltstart och många hästar med i loppet. Myra var ju bara van att volta med en häst så nu kunde det bli spännande. Skulle hon bli rädd.
1.....2....KÖR! alla hästar började springa förutom lilla Myra som stod kvar där helt chockad. Hon ville inte vända upp. Pinsamt x) pip..pip..pip omstart!
Dick ruuuuusade över mittenplan för att se om han skulle få leda henne i volten, men fick bara svaret nej. Så dom fick klara sig själva.
1....2....KÖR! jag kände hur alla inklusive jag pustade ut! dom var iväg. :)
Resten gick bara så fort. Hon galopperade en gång första varvet men sen var det ganska lugnt. Sista varvet gick riktigt fort trots att hon hela tiden sprang själv.
Den andra premiehästen "Rotets Lusifer" var långt före henne, men han hann bara ett varv sen blev han diskad. För mycket galopp.
Loppet var över och jag hörde gratulationer från flera håll. Jag blev helt varm inombords kunde det vara sant!? Den eviga väntan på resultatet var lång men när jag sen hade papperet i handen kunde jag inte hålla mej längre, VI KLARA DET! :D

Nu laddar vi inför kval till våren.


Vi kan klara allt tillsammans ♥

Nu blir det fest
Hejdå ♣

/ Linnea & Myra


sjuttonår

Idag har man varit ledig. Vaknade trots allt kl. 6.00 av att Matildas väckarklocka ringde men sen vare bara att somna om igen. Kul att du kunde komma Mattis! blev tyvärr inget te men vi var ju rätt mätta iaf ;) ovanligt nog..

 Spenderade resten av dagen med min vän Elin. Hon tog sig heeeeela vägen från Byske för att hälsa på här i Bure :) men det blev trots allt bara 19 kr (A) plus fikat på hundcafeét då. Där vi tryckte i oss en underbart god chokladkaka! men seriöst jag orkade bara hälften. Efter både lunch och muffinsbakande!
men det var trevligt :D Luna lyckades flörta till sig ett gratis hundben också, men vips så vare i hennes mage ;)

Nu har jag just lämnat Elin på busstationen och hoppas därmed att hon får sig hem till Byske! Hon är nämligen inte så bra  på att kolla bussar direkt, men det löste sig :)


Snart blir det korvgryta och sen ut i stallet för att göra klart till imorgon! Pepparpeppar :)

Kram på er
L

Snälla!


Nu börjar det närma sig, det vi har kämpat för hela hösten!
Hoppas det går vägen.

Smile

Nu är jag helt slut!
Har hunnit måla "muren" i mitt rum, rivit en foderlåda i stallet och kört Myra. Det tar kål på mig x) Tänkte bjuda på några fruktansvärt dåliga mobilkamerabilder, föreställande mitt rum.


Muren jag målat idag :)


Mitt fönster


sen spegeln som
målades vit och sattes upp igår!


Hjälp?

Vi behöver hjälp med ett ämne för våran blogg, tips? :) vad vill ni läsa om?


Burberget x)

Idag har jag och mattis fullt upp, eller ja.. inte så värst jobbigt. Till och från. ;P men vi jobbar iaf på bureberget där vi lagar och serverar mat åt en hop konfabarn :) Rätt skoj faktiskt och det ryktas att vi ska få 600kr! eller så inte (A) det får vi vänta och se!
Nu har vi rast i 3 timmar sen kommer  taxi-farmor och skjussar oss upp på berget igen. Då blir det köttbullar och makaroner på menyn ;) möjligen att vi smyger upp och skrämmer dom i natt, hehe..
Sen blire tacos till middag!

Däremot har vi nu bestämt att det blir ett gemensamt kalas för oss båda i februari! Alla vänner är därmed bjudna, är ni osäkra om så är fallet så hör av er! ;) Sen är alla ideér välkommna, kommentera gärna..



De var allt.
/L & M


Den där LINNEA !!

Elin som skriver.... kul va ! !
Jag tyckte att det var ett tag sen Linnea och Mattis uppdaterade här på bloggen, så jag hjälper till.
Linnea hade faktiskt bestämt sig för att skriva men hon fick idétorka x) 
Linnea har mest frispel över sin dator just nu den funkar tydligen inte så hon tog Jennys dator. Men jag tror bara att det är skit bakom spakarna :]

I Helgen dissar Linnea oss alla - utom mattis ;)
Vi tänkte träffas IRL hos Martina i skrååååm men linnea föredrar att träffas över internet.
hon är en niiinjaa


Ni kan ju kolla in inlägget som hon och Viccan kladdat ihop på min blogg- inte kul, inte kuul.
- eller joo, lite :]


SNART HEEEELG - super !
be right back .


Chokladpudding!

Idag har jag och mor min varit ute och gått och sedan sprungit, så vi tyckte vi var värda lite gooott ;D Det blev godis för henne och chokladpudding för mig, så himla megagott! :D En annan sak som är skitagod är om man har bär på en plåt och river vit choklad över sen in i ugnen så äter man glass till, gott ;) Hur som helst så har jag inte hunnit skriva något i veckan typ så här får ni en liten sammanfattning!

Söndag 4 oktober
Var hos Wille och Camilla och hjälpte dem lite och fick en massa pengar, tackartackar (a) Det var sääämst väder men det var kul ändå :D Behövde inte vara ute ;) Sen minns jag inte så mycket mer, tror resten av den dagen var väldigt lugn :)

Måndag 5 oktober
Skola, körde Scania och det var megaroligt :D gick faktiskt ganska bra :O Sedan var det hem till hästarna :)

Tisdag 6 oktober
Skola, körde himla F16, någon gammal lastbil som det inte gick få i växlarna på, gick mindre bra.  Fick inte igång radion heller :( Sedan var det träning som gällde!

Torsdag 8 oktober
Kom inte ihåg vad jag gjorde i onsdags (a) Men i torsdags hände det inget speciellt på skolan var jag kommer ihåg men jag hade träning sen på kvällen och det var roligt (: Efter det blev det sängen bums, var så sjukt trött xD

Fredag 9 oktober
Åkte till mamma! Äntligen (= Fick se den nya lägenheten och den var värsta mysig tycker jag, nu när de fått upp lite saker :) Mitt rum har världens fulaste tapeter men xD det kommer nya! Han som hade det rummet förut hade adhd så han har slagit hål i väggen och rivit ner tapeten på vissa ställen och smetat tuggimmu på väggen, så jag hoppas de fixar det snart... (A) Men annars var det bra :) vi tog det bara lugnt i fredags och hade det bra ;) Åt ländias cocosbollar!

Ja, lördagen har jag ju som redan skrivit om så det var väl ungefär allt :) tänkte lägga in lite bilder men jag hittar inte kabeln som man har till telefon :O lite kaos är det fortfarande.


Imorgon ska jag klippa mig och sen vara med Linne när jag kommer hem!

Kram M

Make it mine

Just varit på en körtur men Nea :) Riktigt skoj! Nea fick köra Lukas medans jag körde Myra. Du kan ju köra Linnea! förutom att du typ höll på kvadda en postlåda x) Det värsta var att personerna som ägde postlådan var ute samtidigt (A)
Det var bara att försöka hålla sig för skratt och trava vidare så fort som möjligt. Postlådan tog som tur var ingen skada!


Nu ska jag platta håret, ikväll blir det gäster.

/L

Gratulerar!

→◊ GRATTIS TILL TUTTAN SOM FYLLT HELA 17 ÅR! ◊←
Lillen ;)


Sedan har jag bara några till saker att säga ikväll. Jag såg nyss idol och jag känner att jag blir irriterad och jag hatar numera Eddie!! HAN ÄR SÄMST! Sedan har jag också på min hatlista de där äckliga slibbiga latex/läder/sälskinnstightsen, uuuh! :O

Okej då har jag fått ur mig det (a) annars tycker jag Calle, Mariette, Tove och Erika är superbra :D Och mer ordentlig och värd uppdatering kan ni få imorgon (a) Ska typ sova nu för jag är megatrött.

Grattis till även bästavän
som fick VG på världens
svåraste novellskrivning! :D
Och lycka till på premien!



13 långa dagar kvar tills
jag åker till mitt lilla mongo,
Nu är det nedräkning! (a)
Längtar! Älskar dig
mer än allt♥


/M

Tadaaa..

Myra ska gå premie den 28nde!! och jag är redan nervös :S
Som ni kanskke redan förstått så gick iaf bra på travet igår. Förutom en liten exident med Joggan men det kan vi ta en annan gång. Myra sprang på 2.07 på en helt värdelös bana ;) så nu hoppas vi hon klarar premien!



Elin tur att jag har dej ♥ :)
Nu reflektionsskrivning. :(

Pust,,!


Känns som om allt bara flyter ihop just nu. Hästarna, planering,kompisar,träning,premien, skolan, måla och åter hästarna.. Ingen ordning!
Jag hoppas att ni inte tar illa upp om jag är dålig på att höra av mig, och jag hoppas ni ringer och tjatar på mig ibland. Det kan jag nog behöva. Komma ifrån litegrann! :)

Det var längesen jag skrev och sen dess har allt dethär hänt;
* Jag har träffat Lollo, Vican och Nea. Känns som evigheter sen så det var mycket trevligt!
* Jag har målat klart i "kiosken".
* Luna har varit till Luleå IGEN!! :(

Det var så gott som allt tror jag. Nu ska jag ut och måla garaget,, suck. och imorgon blir det travet!! :) Peter ska köra Myra och Ronny ska köra Joggan!

/L

Piteå

♣God eftermiddag :)♣




Min lördag började med att morfar ringde och väckte mig 10 i 9 imorse, måttligt onöjd med att jag enligt han sover så länge på morgnarna (!), så jag steg upp då och ick ut och gav hästarna. Precis efter det kom Jörgen och började kapa ved åt oss, snäll som han är, så jag gick ut och staplade det ett tag, tills pappa kom hemrusande och hojtade att vi allt ska till Piteå, nuuu på en gång! Himlars vad stressigt det blev. Så vi åkte till stan och hämtade upp A-K, Ida och Emma så bar de av till Piteå. Där mötte vi Zandra och hennes kille :) Sen köpte min snälla far en mössa åt mig! :D Och när jag tog på mig den sa alla att jag såg ut som lilla My :( Fick höra det i somras också, så jag kollade på en bild på lilla my på datorn och hon är INTE söt. Så...

Sen kom vi hem och åt tacos och jag kilade iväg till Linne för att hämta cykeln som blev kvar där igår. Och nu har jag en kväll med min babe kvar framför mig, mycket mycket trevligt! Kan ju som inte bli bättre (a) så nu ska jag slua blogga och vara lite social! So long!

/ M


Freeedagsmys

Blev inget bloggande igår. Var så fruktansvärt trött så det blev bara bums isäng :)

Såhär såg iaf min fredag ut!
Skolan började 8.30-14.35. Så däremellan var det inte mycket action. Förutom att vi fick veta att vi har prov i engelska B v43 fredag, vilket känns evigheter bort!

Efter skolan började jag min långa bussresa hemåt... Väl hemma blev det en promenad med Luna och det gick riktigt bra! Hon gick i normal takt och stödde på benet hela vägen :) lillgullet! Sen hjälpte jag min kära mamma med maten (tacos). Vi gjorde kryddan själv, mycket godare än köpes!

Proppmätt som jag nu var så gav jag mig iväg för att titta på Peters föl (5mån). Har nämligen fått i uppgift att uppfostra henne och jag klagar verkligen inte. Det ska bli spännande.

Klockan började nu närma sig 19.00 så jag begav mig mot konsum för att möta upp Mattis och Nea. Sen cyklade vi vidare till Nea för att se Idol (inga kommentarer) och bara slappa. Känns som det var evigheter sen jag hade en sån kväll. När klockan blev 22.00 begav jag mej hemåt med Mattis i släptåg. Hästarna behövde nämligen utfodras.
Tack för ikväll tjejer :) ♥



Idag blir det körning av Myra, Rida med Lina och som avslutning massage! :D Tar en paus från travet i helgen och hoppas på att peter kan köra nästa.

/L


S. Hellgren!


Det här inlägget är ägnar jag bara åt min älskling som fyllde 18 igår! GRATTIS BABE! Jag vet att jag är lite efter men jag hann inte skriva igår :( När jag kommer ska du få superfina presenter! (a) bara det bästa för de bästa ;) Jag hoppas att du fick världens bästa dag igår och även fast jag inte var hos dig så var du i mina tankar hela dagen<3 Du är det bästa man kan ha, tusen pussar på dig :]<3<3

Ja må hon leva,
ja må hon leva,
ja må hon leva uti hundrade år,
och när hon har levat,
och när hon har levat
och när hon har levat uti hundrade år,
ja då ska hon skjutas,
ja då ska hon skjutas,
ja då ska hon skjutas på en skottkärra fram!
♥Grattis! :D♥

♥Jag älskar dig Sofia♥

/M

Ni måste se!!

http://www.youtube.com/watch?v=3ulJHxxGiWg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7CKf0vmPC9s&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HnrHL1B58zM&feature=fvw


Seriöst ni måste kolla på iallafall första, det är helt sjukt! Ungen är fyra år :O Då kunde jag typ inte ens cykla... Livet är inte rättvist :(

http://www.youtube.com/watch?v=tKQ2j7b-1kU&feature=related

Han var 9 år, men så fett bra! Lilla trumsetet...

/M!

RSS 2.0