Seeen uppdatering..

Fredag;
Jag och Mattis var barnvakter i Hjoggböle.
Vi hade ju inget speciellt för oss och lite peningar i fickan är aldrig fel så vi tog oss dit iaf. Utan bil och körkort så fick det bli våra älskade cyklar som fick ta oss till Hjoggböle. Inte dåligt va.? typ uppför hela vägen! Jag kan tänka mig att mattis var rätt trött på mitt gnäll när vi äntligen var framme. (A)
Det blev att hoppa in som barnvakter direkt och vi hoppade studsmatta och såg film. Inte speciellt jobbigt. Jag mena en hundralapp kan det va värt ;) Klockan blev inte mer än 12 när vi var klara så vi bestämde oss för att cykla hem också. Lite kallare den här gången så vi lånade lite allmänt stora kläder av mattis mormor, men äsch :) Hem gick det fort och vi var väl hemma på kanske 30-40min.

Lördag;
Ja vad ska man säga?. Vi var väl lite ömma i rumpan efter fredagens cykeltur. Men vi hade planerat hela veckan att vi skulle cykla till Bergsbyn denhär dagen. Så så fick det bli!
Jag mötte upp mattis vid Bures mest kända bibliotek och vi tog sikte mot Bergsbyn klockan halv1. Vi blev lite tveksamma på vägen där i början men det löste sig, så vi kom oss till stackis på 45 min, Där mötte vi upp Mattis kompis Therese innan vi fortsatte mot Bergsbyn. Väl i Bersbyn styrde vi direkt mot kiosken och mjukglassen som var "målet".
Vi var precis i tid så det var ingen kö. Jag och mattis beställde varsin STOOR bägare medans therese köpte kulglass?! :O När vi sedan gick och satte oss så började det strömma in folk! hehe.
Efter "lite" mjukglass och badande (mest therese då men..) så började vi cykla den lika långa vägen hem. Men nu bestämde vi oss för att ta en annan väg. Genom innervik och yttervik i stället. Det skulle vi minsann aldrig gjort snacka och mördarbackar! typ 3 stycken. :O ingen vila ingen ro här inte.
Vi kämpade på och var hemma på 1 timme och 10 min. :)

Nu är vi uppe i 7 mil tillsammans i sommar och det lär bli mer, vi ska fortsätta räkna. x)

Hoppas det inte blev allt för rörigt att läsa (A)
Kram L

Lite bilder från veckan som gått.


Orkade inte vända bilderna så ni får helt enkelt vrida huvudet en aning åt vänster ;)

/L

26/6 Fredag

HEJ HURTISAR!




Idag har det varit ännu varmare än alla andra dagar nästan på gränsen till panikartat varmt :O För jag gick ut och gick när jag vaknade, gick förbi konsum för att köpa lite frulle, fast det blev lunch, för det tog så lång tid att gå för det var så varmt att man nästan fick lägga sig och dö en sådär trefyra gånger innan man fått komma fram. Fast jag klagar itne det ska vara så på sommaren :D sen skickade jag ett desperat badsms till Linne men hon skulle vara med Martina men som tur var tog de med mig och paddlade/badade, väldigt snällt! (A) I havet var det däremot inte så varmt :O men vi badade en liten stund sen paddla vi till Björkis och solade ett tag :D

Sen åkte jag hem och stekte och allt, flyttade hästarna till sommarhagen och lindade Maddis ben :) Vid kvart över 4 åkte jag till konsum igen och köpte det som fattades till middan : köttbulsssallad, asgott! :D Det blev gurka, melon, köttbullar, paprika, mackaroner, creme fraice och majs i, megamumsigt (A) tackar Hellge för det receptet :D :*<3

Nåväl nu skulle jag iallafall sätta mig vid datorn och tror ni inte att burkFAN går sönder då, vaa, ja. Sååklart. Tror det är skärmen som är trasig. Hursom helst ingenting gick bra där ett tag utan allt jag försökte med sket sig så jag var rimligt arg. Men jag fick, vänligt nog, låna Oscars dator så loggade jag in på msn och fick värsta välkomnandet av min babe så då blev jag genast glad igen (A) så nu är jag skithappy :D och vet ärligt talat inte vad jag ska skriva här mer just nu :S så jag avrundar nog :) Imorgon ska jag och LinnePinnefirrefisk sitta barnvakt i Hjoggis och det blir säkert trevligt :D kommer bli uppätna av myggen och allt. så då har vi att vänta! God natt med er alla som säkert jobbar och står i hela dagarna nu =)

7 dagar kvar

kram / M


Bara man vill så går det.

Barbacka för hela slanten!
Idag hoppade vi i skogen barbacka och jag satt kvar. Typ aldrig mer sadel
 för min del (A) Älskar det!




1,2,3,4,5 osv..

Har just haft lite aktivitetsträning med Luna. Passar bra en sån här dag då det nästan är för varmt för att träna kondition! Vi tränade iaf på att räkna. Jag tog fram min superklicker, lite godis och en låda. Så vips kunde hon räkna 1+1 = 2, det tog kanske 10 min.
Nu är hon helt slut i huvudet och ska få vila tills imorgon då vi sätter igång igen! Gäller att hålla på tills det sitter :) vem vet imorgon kanske hon  kan räkna 2+4 ;)


Denhär bjuder vi på x)

/L

23/6 Tisdag

Kvällen tillbringade jag med mina goa vänner Lollo, Vican och Julia.  Jag och Vican packade badkläderna och tog moppen till Lovisa.

Sen mötte vi upp en dyngsur Julia påväg till bryggan x) hon hade redan lyckats falla i med kläderna på, men hon var inte butter för det! Även jag och Lollo lyckades doppa oss litegrann, men Vican var inte så sugen så hon slapp. Efter badet så skyndade vi oss att springa ifrån alla mygg och väl tillbaka så satte vi oss och tittade på filmen "Bolt" och åt kladdkaka <3

Jag lägger nog in lite bilder sen..

Ha de gott! Kram L =)

22/6 Måndag

Tusan vad dagarna går fort snart är den här månaden slut! Man får typ ångest (A) jag vill ha sommarlov föralltid :)

När jag kom till stallet idag så låg Myra ner så jag passade på att gosa med henne lite. Tog även en mysbild när vi låg i höet (A) hon är allt för söt :)


Det blev en lång dag i stallet. Först körde jag Myra, sen målade jag en av väggarna i stallet och sen blev det en barbacka tur med Joggan. Helt underbart! Vi galopperade en hel del och tillslut fick hon till galoppen riktigt fint ;) måste bara träna på "avsaktningarna" så jag slipper vara rädd att falla av varje gång! x)


Lyckades även få en nedrans blånagel idag! tusan så ont det gör.

20/6 Lördag

God eftermiddag ;]

Jag kan ju börja med att berätta lite om gårdagen. Kvällen började med att jag och Linnea Wikström for till Linne och vi gjorde en skitgod marinad! :O Haha vi hedde ba ner massa kryddor och typ juice och i stort sett allt vi hittade, och gott blev det! :D Sen grillade vi och åt och det var då hur gott som helst. Det blev lite bränt men x) Det får det vara. Sen smsade vi Fredrik och så gick vi över dit, fast vi blev lite distraherade av gungorna som är mellan deras hus så medan vi gungade kom F ut och tvingade oss gå till kåken och möta två av hans kompisar som skulle komma, Natta och Sandra. Vi passade på att gå hem till mig och hämta badkläder och sen fick vi skjuts av pappa hem till Linne igen, mycket vänligt =)

Vi spelade kubb och allt eftersom kom Emil och Tuttis också :D Sen åkte vi till Danielsten och badade, fast tuttis och Linnea W och Emil badade inte :O Det var ändå inte så himla kallt och vi simmade till och med en bit :D i typ 7 sek.. Sen skulle vi springa till stranden och jag slog i min vänstra fot i en sten och den blev ungefär den dubbla storleken senare på kvällen. Mys. Ah sen bastade vi och grillade, eller rättare sagt, E eldade i två däck med bensin och det såg itne alls nyttigt ut ;S hihi medan jag och L och L och T käkade jordgubbar på en brygga och dinglade med fötterna ner mot vattnet och var rädda att krokodilen i Peter Pan skulle komma :O Fast T var inte rädd för hon har aldrig sett den :(

Hur som helst kvällen slutade med att vi såg skönheten och odjuret till typ efter ett nångång, tror jag (A) jag hade då trevligt!


Så kan jag ju fortsätta med idag :) Sov till typ halv 10 eller halv 11, minns inte riktigt. Sen for jag ut och cyklade för jag kunde itne springa för jag hade lite ont i foten :O Tycker inte det var så kul att cykla själv dock. Sen duschade jag och åt sen åkte jag, pappa, A-K, Emma, Zandra, Erik och Arvid till Bureå marknad ;) Där köpte pappa en schal och tunika åt mig haha (A) och så åt vi langos när vi kom hem och så åkte jag till mamma. Och nu sitter jag här :) ska prata med min babe nu så jag måste sluta faktiskt :] Ha en fortsatt bra dageneftermidsommar dag! gonatt å de med :)

13 dagar
/M

20/6 Lördag

Åhej!

Har just varit ute och solat i den underbara solen, har faktiskt lyckats få en liten rand ändå! Hoppas vädret håller i sig nu bara, orkar inte med mer av detta regn :o

Måste ju föresten berätta att jag hade en väldigt trevlig midsommar igår också. Kubb,jordgubbar,bad,bastu,grilla, och en massa goda vänner. Allt som en bra midsommar ska innehålla ;) det enda tråkiga var väl alla dessa mygg. Ni ska bara se hur mina ben ser ut och jag som trodde att jag klarat mig någoluna. Jag hade fel x)

Nu bär det snart av mot travbanan och midnattstravet med Nea! :) Hoppas på några bra bilder som jag kan lägga upp här sen. Det var väl ett tag sen?! :P

/L

Någon som vill följa mej? (A)




/L




:)


18/6 Torsdag



Idag har jag målat klart ladan hos min moster, klirr i kassan bev det. 1000 spänn :) Sen umgicks jag lite med mina kusiner, edwin och john ( på bilden ) och dom är väldigt söta :]så slängde jag in en bild sen avslutningen med ;) saknar dig med tuttis=(

orkar inte skriva mer nu, uppdaterar efter kvällen med linne och ala andra imorrn? :D
KRAM M

"Va tjock den va!?"

Idag har jag varit ute på en barbacka tur med Joggan, vi red till Danielsten och plaskade och tog sen en omväg hem. Känns som om jag börjar få kläm på det här med barbacka. Traven är  väl lite sådär men det beror nog mest på att Joggan inte kan hålla tempot utan ökar hela tiden.. x)

Iaf så när vi var påväg mot danielsten så mötte vi några ungar som varit på stranden. Ungarna stirrade jättemycket, kanske inte så ofta man ser en häst sådär huxflux...men iaf när dom just passerat så hör jag ena ungen säga till sin mamma;
" Gu vad tjock den va!".
 Mamman försöker rädd situationen, " men du förstår hästar äter jättemycket gräs på sommaren så det är därför." ? x) Jag höll på dö av skratt! Det är nog dags att banta Joggan dårå!
 
/Linnea


15/6 Måndag

Första måndagen på lovet, känns underbart och jag har fortfarande inte insett att det är lov? :)

Steg iaf upp halv 8 i morse! Fattar inte hur jag orkar? men har man hästar så har man.. mormor och morfar har åkt på en välförtjänt semester så jag har ansvaret för stallet i 2 veckor. Vilket betyder tidiga mornar och sena kvällar, suck. Men det ärde värt!

Runt två tiden idag kom Mattis förbi stallet och hjälpte mig lastträna Myra. Fytusan så tjurig hon är, lätt att man tappar tålamodet.! Vi gav oss iaf när hon kommit så långt att hon stack in huvet i transporten. Imorgon blir det värre. När vi var klara med Myra så var det dags att motionera nästa häst. Vi löshoppade Joggan, vilket gick över förväntan och hon tyckte det var roligt dessutom! trots att hon blev väldigt trött efteråt.

När vi var klara i stallet så fixade vi Mattis cykel så vi skulle slippa gå hem, men tro det eller ej så fort vi vände på cykelhögen så hoppade kedjan IGEN! :O så vi fick lösa det på annat vis. Mattis fick sitta på min pakethållare och hålla i skrotcykeln medans jag skjutsade henne. x) vi fick lite konstiga blickar på oss men jag mena det funkade ju?! ..och vi slapp gå :)

Nu har Mattis åkt hem och jag har tråkigt igen :( ska snart iväg till stallet för tredje gången och ge dom kvällsmat och sen kanske jag och pappa slänger ihop en bröddeg? vem vet :)

Hellge! ;D

Kram L 

Travet.





Blir nog ännu en tur till travet till veckan. Då ska vi se om hon kan springa lite fort! x)

Äntligen!

Nu har Myra äntligen fått känna travbanan under hovarna.!
Känns skönt att få köra på banan igen, har nog inte insett hur mycket jag saknat det :D

Snacka om att jag varit nervös, vilket var helt i onödan. För allt gick så himla bra och jag är så nöjd :D Inte för att vi körde i något tempo eller så, men hon var världens snällaste. Vi körde två bakvarv där vi varvade skritt och trav och sen körde vi ett varv på innerplan. Hon reagerade lite på reklamskyltarna men vadå?.
Passade även på att visa henne rakbanan och småvägarna där, vi körde förbi minishettisarna som busade i hagen och då blev hon chockad. Hon hade nog inte sett dom så små som dom var x)

Lastningen är väl det enda som gick dåligt, men det ska tränas i veckan. Hon har ju kunnat det förr! :O man blir lite
frustrerad.

 

Bilder på snyggingen kommer senare, ska hinna lägga in dom först!
/L


Hellge!

Hellge! ;D

12/6 Fredag

God eftermiddag :]

Idag började dagen med att jag vaknade hos Linne och vi steg upp och åt frukost typ hlv 9, eller väckaren ringde då iallafall... Vi steg upp så tidigt för vi skulle och se på avslutningen klockan 10, min kära bror gick ut 8an =) Där mötte vi Jullan och mormor och morfar, som jag egentligen skulle åka med tillbaka Hjoggböle(efter avslutningen) till min moster för att måla deras lada för att få pengar till i sommar. Men så blev det inte för vi skulle upp till Umeå klockan 4 och hämta en tv och hälsa på mamma så då skulle jag knappt hinna måla något eftersom avslutningen inte var klar förrän typ halv 1. Så då åkte jag med pappa till stan istället så såg vi på Emmas avslutning :) Det blev svinbra väder och allt men det var ingen luft i kyrkan och ah, det blir rätt drygt att sitta på de hårda bänkarna länge... Men när jag kom ut ur kyrkan tillslut ringde Hellge vipratade en stund och då blev jag på mycket bättre humör :)<3 Grattis till de bra betygen! ;)

Efter det åkte vi, jag, pappa, a-k, emma, zandra och erik till stigs och fikade fast jag åt varma mackor för jag var råhungrig och efter det åkte vi tillbaka till A-K. Men hon skulle iväg och jobba och Zandra och Erik skulle tillbaka till Piteå så vi skjutsade dem till busstationen och började bege oss hem men då var klockan över 4 så d orkade jag inte ens följa med till Umeå :O så ja. Men vi åkte och handlade så fick Oscar och hans göra mat medan jag pratade med babe, mycket trevligt (A)
Och nu sitter jag här, ska gå ner och göra pappa sällskap ett tag :) Tänkte förresten berätta att jag ska få tandställning nere också för tandläkare är puckon utan hjärna så nu har de dragit i ALLA tänder så jaghar ont iHELA mun och är inte lt för glad, men det blir säkert skitsnyggt. ..........

Så har jag nedräkning för resan till min babe, längtar ihjäl mig (A) 22 dagar

Hellge är bäst i världen och jag hoppas att detta kan muntra upp henne lite så (A)

godbye
/M

Onsdag

Igår vid 18.00 hämtade vi upp Julia i Stackis sen åkte vi vidare till Julias sköthäst Metoo! :D Det var tänkt att vi skulle köra moppe men eftersom det regnade som tusan så skippade vi det.
Vi började iaf att borsta upp Metoo för att sedan kunna ta lite kort, men det ville aldrig sluta regna :O men vi tänkte försöka fota ändå, så för att inte förstöra kameran letade vi förtvivlat efter ett paraply. Vilket verkade hopplöst :/ så jag kom på den geniala idén att ta ett hinklock x) (som just precis täckte kameran) men vad tusan så mycket regnade det inte! så vi lyckades knäppa några bilder iaf.

När vi hade mockat och gjort klart i stallet så kom Julias mamma för att hämta oss och köra oss vidare till Innervik. Där det var stoooorkalas för Helena som fyllde 18år! :D



Katten Harry
ville också vara me på bild (A)


Somsagt det var inte lätt att ta kort med en hand och hålla i ett lock samtidigt! :O


9/6- Sommarlov!

Lite bilder från igår;




Såg även några kändisar på balen ;)

Kom på att jag inte lykkades fånga någon bra bild på varken Viccan eller Jenny. Men så ni vet så var dom också med. Så nästa gång blir det bara bilder på dom två, hehe =)

Onsdag 10/6

Hej! hehe ja ni kan skylla på mig för jag har inte haft riktigt tid eller minne att uppdatera men nu kommer det ett :O

Kan ju börja med att säga att det är looov nu! Fast det har ju redan linne sagt men ändå (A) Och igår började träningen om också, det var värsta kul igår men vi har bara träning i veckan. tisdagar, fram till Juli :/ är väl lite både och kan man väl säga..
Just nu har jag värsta hjärnsläppet också så jag minns inte vad jag har gjort de senaste dagarna xD förutom det Linne redan skrivit vill säga (A) var till Pite tvärt för Zandra, ak:s äldsta dotter bor där, sen har vi väl kanske inte gjort så himla mycket. Tror jag . Men idag ska jag iallafall få fara till wille och camilla ( min moster ) och hjälpa dem att måla och sånt eftersom jag inte har något sommarjobb :) Och föhoppningsvis vara med Linne imorrn, fast Anette skickade ett sms nyss och undrade om jag kunde ta Bromsa på dressyrkurs imorrn klockan halv 7 men hon kanske vill följa med.. ? (A)

Nu kommer jag då inte ens på något mer att skriva men jag ska skärpa mig med uppdateringen (A)
ha det bra hurtisar =)

/M

SommarLoV

Skolan är över och 10 veckors underbart lov väntar, SOMMARLOVET <3

Ska se på balen & äta middag med
vännerna ikv, bilder kommer senare.


Wherever you are.

Helåjj :)

Fick en liten peak om att det har varit dålig uppdatering här på bloggen, vilket är såå sant. Men mitt internet slutade funka!! så vi kan ju skylla på Mattis (A) hihi..




Berättar därför lite kort om vad som hänt! :)

  • Lovisa och Vican var här vi såg "I taket lyser stjärnorna" och hade det jätte trevligt.
  • Luna har blivit skendräktig och deprimerad x)
  • Mor och far har kommit hem från Prag
  • Brorsan har flyttat hem över sommaren
  • Mattis har varit här och vi ha vräkt cocosbollar & jordgubbar
  • Hästarna har börjat beta lite smått..
  • Sista skoldagen är över!!!


I kväll kommer Lisa & Johan på middag så då är vi hela familjen samlad igen! <3

/ Linnea


3/6 Onsdag

God eftermiddag ;)

IGÅR var jag ledig :D och IDAG var jag på skolan prick klockan halv tio ungefär men sen hade vi ingen gympa och vi orkade itne gå på engelskan så vi började 10 över 1 om jag inte minns helt fel. Så under tiden åt vi äcklig fisk och fil och sen gick vi till stan med Robin och lillRobin, jag och Tuttis alltså. Självklart började det regna så fort vi gick ut men vikom oss iallafall till stan :) Väl där köpte tuttis ett lypsyl fast innan vi hittade ett som dög fick vi springa 4 varv runt stan... Sen hitade vi en fin rosa shal som storrobin fick prova ;D antar att bilden kanske kommer på tuttis blogg, www.hejtlu.blogg.se eftersom det var hon som tog den;D

Sen strosade vi runt ett tag och vädret började klarna och allt och just när vi skulle börja gå tillbaka (lillrobin har så korta ben så det kunde ju ta ett tag x) ) höhöhö. Ah men då iallafall fick vi skjuts av Dennis till skolan istället, mycket vänligt :) Vi hade svenska när vi kom fram, prov och det gick väl sådär. Och efter det skulle tuttis skjutsa mig til lstan på hennes FINA röda cykel med svarta hjärtan påoch tror ni inte et börjar regna igen då?! Jo det gjorde det allt. men vi fick oss till stan, dumpde hennes cykel och gick in på hm och några andra affärer sen satte jag mig på bussen och åkte hem :) Gillar 10 över 2 bussen för den har så sköna säten :]

Nu sitter jag är och svamlar, har fått en ny sportbh under tiden jag skrev och den var mycket skön :D det ville ni säkert veta. Och nu ska jag gå ner och göra mig ltie kyckling, puss =) /M

Bilder från i fredags!



Hehe blev inte så många, batteriet i kameran tog slut :(

Måndag

God dag gott folk!
Den här dagen började med att vi åkte till skolan med 5 över 9 bussen, Linne hade sovmorgon och jag trodde att jag hade det men så var tydligen inte fallet (A) Hoppade av på anderstorp och började gå mot skolan, ungefär 50 meter från ingången stötte jag på typ 10 ninjor som kom med varsin vattenflaska som alla så vänligt hedde på mig, bra start på dagen, vattenkriget var igång! Det var bara treorna som fick kasta vatten ( utomhus som inomhus ) men trots det var det några fordonsettor som drog in några ninjor i duschen för hämnd ;) Men nog om det. Vid 12 fick jag ett sms av Linne att hon hade slutat, den asgamen, så hon var hemma mycket tidigare än mig. Jag åkte 10 i 3 bussen hem och tog mig lite tt äta osv.

Vid fyra ringde Linne och sa att hon var klar så jag satte på mig sprintarkläderna och började springa till henne :) (mysig är jag, det var skitvarmt ute så jag luktade nog inte så gott när jag kom fram men det fick hon leva med ;D )

Duktiga som vi är så gjorde vi egen middag och allt! inte världens lättaste heller för den delen ska ni veta. Vi bestämde oss för att grilla fläskfilé. Så det blev att improvisera en marinad till köttet. Till köttet blev det klyftpotatis med morötter i, sallad, och egen gjord currysås. Inte dåligt!



Det värsta av allt var att vi tryckte i oss alltihop! :O 8 potatisar, 4 morötter, en hel fläskfilé och all sallad!! Jag mena ska man lix äta så .. (A)



Medans vi grillade så fick vi en snilleblixt!. Snacka om att det är varmt att grilla, man bränner typ fingrarna av sig när man ska vända köttbitarna. Förstår inte varför grilltången ska vara så himla kort! Dom borde vara långa så att man slipper få röken i ansiktet.



/ M&L

Piffigt! x)

Fiskespö+grillpinne = ?

Nu är det ju såhär, att vi är väldigt påhittiga och kommer hela tiden på en massa skitsmarta ideér! Tyvärr kommer vi oftast inte ihåg dem eftersom vi aldrig skriver ner dem så nu kom vi på ( ännu en bra idé ) att vi kunde dela dem mer er! Och dessutom få dem nedskrivna ;) 

Idag/ för några dagar sen kom vi på en bra lösning till armkramp vid grillning. Det är dessutom rätt tråkigt att sitta och grilla exempel korv på ett grillpinne så får man kramp i armen och allt. Därför har vi kommit på den smarta idén ovan ;) Vad sägs? något värt att uppfinna?

Instruktioner;
Man sticker ner fiskespöet i marken och krokar på
valfritt grillmaterial sedan vevar man på rullen tills man är nöjd. =)

Ritning;



 


RSS 2.0