Lördaag - simning, stan och fläskfilé (:

God eftermiddag gott folk ;D

Idag har jag fått mig en sovmorgon och sedan fått följa till ett ställe i Umeå för Oscar skulle köpa något till moppen, så jag och mamma gick in på en affär som heter Expo så länge, och det var verkligen en rolig affär! :D Den hade typ allting :O Tallrikar, brickor, ljuslyktor, prydnadssaker, fotöljer, tavlor, och maaaassor massor mer, och det var värsta billigt, jättemyckt rea på det mesta också :O JAsi, det var kul iallafall :D Sen åkte vi hem för Erik och Oscar bara tjata om att de var less hela tiden och efter det åkte jag och mamma och simmade. Blev lite mer än en km (40 längder) och sen bastade vi och det var skitvarmt fast skönt (:

Nu håller jag på att fixa en hemlis åt min babe, vi får se hur det går ;) Och väntar på maaat, fläskfilé och klyftpotatis :D Mums. Fick förresten B-vitamin av mamma så nu kanske jag slutar tappa hår ;DD

♦Kram M

God Natt

Hejhej allihopa!
Det var hundra år sen jag skrev typ och tyvärr blir det inte mycket ikväll heller :( Är fett trött och PMSig så det är lika bra att gå och lägga sig! :) Har sovmorgon imorrn till 9 ( börjar 11 ) så det ska bli skönt (= Hur som helst, har haft ganska fullt upp de senaste dagarna och därför inte uppdaterat men i helgen ska jag till mamma så då blir det säkert mer. Ja, det var nog allt för jag somnar snart (A)

 
Natti natti allesammans
/M

Torsssdag

Jaha! då var det längesen man uppdaterade igen :) men här kommer en kort uppdatering för dagen;

Dagen började som vanligt med skola, vilket inte var så intressant. Men på idrotten paddlade vi kanot och det var skoj :) Sen fick vi första läxan sen sommarlovet, inte lika skoj! :/ fast det löser sig nog..
Annars har det varit fullt upp här hemma. Myra har blivit skodd, jag har städat ur mina garderober som ska målas imorgon. Hoppas på lite mer ordning sen :) förhoppningsvis blir dom lite mindre läskiga när jag målar vitt inuti också (A)

Nu blir det godnatt och imorn är de fredag, jihaaa!


/L

Skepparv 22 ----> Hästkroken 17


Jaha då har man flyttat och sovit första natten i "nya" huset, vilket har gott rätt så bra! Somnade inte förrän sent men tillslut. Det känns nog lite bättre när man fått fixa till rummet lite :)
Mycket arbete blir det innan vi får det som vi vill, så jag får väl hjälpa till så gott jag kan!



Nu blire bussen och skola för min del..
Kram L

snabbinlägg eller nåt.



Alltså kolla vad jag hittade när vi städade!!! :O
 inte dåligt stooora.

Lördag 22 Augusti

Haha så himla fult det här känns! här sitter man i mormors soffa och är omringad av deras möbler i mitt eget hem? x) Nu vill man bara flytta och bli klar med allt. lesslessless!

Snart är det över. Imorgon blir det att flytta sängar och kläder sen är vi så gott som klara!, med att flytta grejer iaf.:) Sen blir det nog mycket piffande och ändringar. Men just nu känns det som om huvudsaken är att kunna äta och sova där. Ingen vila ingen ro, nu är jag rastlös.

/L

What a catch

Första skoldagen efter sommarlovet.
Tro det eller ej men jag mår mycket bättre :) inte för att skolan var speciellt rolig osv.
Men att träffa dessa underbara människor igen gör en alltid glá <3

"Ljudet av ditt hjärta"

Puh, ännu en dag där man är omgiven av flyttkartonger.!
Har sovit himla dåligt inatt och vaknat flera gånger. Mycket som händer just nu.


Har nyss varit och lånat mig en bok på biblan (ljudet av ditt hjärta). Väntat hela sommaren på att läsa den x) så nu har jag iaf nåt att göra på nätterna och slippa all denna ångest.

längre inlägg än såhär får jag inte ihop just nu, hoppas ni överlever :) Kram L

Tisdag

Ibland önskar jag att jag var som du! Allt jag gör blir bara fel..,

"den som visslar får skägg"

Ja här är vi mitt uppe i flyttstöket. Snart är hela övervåningen tom och jag är helt slut! satte mig just i soffan och det dröjer nog inte länge tills jag slumrar. ;)
Imorgon blir det att flytta möbler och grejer. Vem vet nästa vecka kanske jag sitter i mitt nya rum och bloggar? lite skrämmande är det faktiskt, tänk om jag inte trivs?

Nu ska jag ta mig lite fika och vila de trötta musklerna. Men innan de måste jag bara berätta att jag fått mig en pälsmössa idag x) en sånhär med öron. Helfult, men störtskön var den :) Blir nog perfekt i stallet till vintern!

Kramkram
/L


Bureå!


Good eftermiddag allesammans (:

Idag bar det, klockan 10.00, av till Bureå, jordens mittpunkt. Not. Klockan 12 var jag iallafall framme och jag gick hem med min supertunga väska. Väl hemma så åt jag och mitt i det kom Linne :) Eftersom att det spöregnade ute så drack vi lite te och satt vid datorn ett tag, kollade på värsta fjortisbloggen...... Shit säger jag bara. Och tog igen sommaren typ (A) Sen skulle vi gå ut och gå, som hon redan har berättat (A) Slutade med att vi var som dränkta katter ( Tack och bock för regnkläderna!) men fick då träffa hästisarna och de verkade må bara bra ! :) Det känns verkligen som jag skulle skriva något mer men det har jag verkligen glömt bort isåfall, så det var nog allt för idag.

Hellge, jag saknar dig som bara den. Har bara varit hemma i typ två dagar
men allt känns så tomt och hopplöst  :S Himla jobbigt, hoppas det lättar snart.
♥I love Hellge!♥


/M

Söndag

Mattis is back <3 :) 

Glada i hågen gav vi oss ut på promenad så fort det blev uppehåll från regnet. Men lite oroliga var vi endå, så regnkläderna åkte på iaf. När vi kommit en bit ifrån Mattis hus så började det öösa ner! :( Usch ja! Blöta och kalla, Såhär såg vi ut halvvägs!---
---->

Vafi fra reykjavik

Titta vad jag & pappa hittade när vi tömde kökssoffan idag! :) Känner du igen den Mattis?

"Islandshästen är liten och rar.
Springer så hovarna far, landar lätt på hovar fyra.
Anar inte att vi blir yra!
Nosar sött på händerna mina, de tycker jag är de fina!"

/Matilda Hedenström


Underligt så många minnen som kan dyka upp av en liten dikt.
Både sorgliga och glada. :)

Mariebergsskogen + hemfärd


Igår var vi på ett ställe som heter Mariebergsskogen med Sofias mamma och hennes kusin. Det var lite halvfult väder och så men vi såg värsta coola grisarna ( skitstora! ) och en jääättelånghårig getabock. Sen hörde vi en mamma som sa till sitt barn, som försökte ta i deras paraflax, " rör inte med dina äckliga små gethänder!" HAHAH!!
Innan vi åkte hem spelade vi lite minigolf och jag vann stort  över lillsoffan ;) Go muttis. Or not.


Nu är det fredag den 14 och det betyder hem till umeå. Bussen går halv fem men vi har allt hunnit mycket idag ändå! Vi gick upp vid kvart i tio och tryckte i oss lite mer än en liter yoghurt tillsammans, med massa musli och flingor till. Medans såg vi på Emil i lönneberga, skit bra! Eftersom vi inte åt så mycket till frukost... tog vi några bullar och mjölk efter det :D Resten av dagen kommer att gå åt till att sitta på tåg och buss, så nu ska vi gå och göra något vettigt. Kanske hoppa lite studdsmatta eller köra MMA med egna regler och knep. Det går det också SKIT BRA!

/ Hellge & Muttis ♥







Torsdag 13/8

Då var Luna gipsad för andra gången :) Allt var helt okej och normalt! Det blev skena även denhär gången och vi ska dit igen om 10 dagar. Har hon tur så blir det bara mjukt bandage då, alltså mycket smidigare. :) nu har hon lagt sig tillrätta under pilen och sover som en stock. Inte så pigg direkt efter narkosen x)

/L

Cocosbollar!




Hello alla hurtisar! (:

Jag ska börja med att berätta att igår bakade vi negerbollar och cocosbollar, cocosbollarna bakade vi pga att vi aldrig hittade Ländias cocosbollar i affärn så vi tog saken i egna händer. Men medan de stod i i frysen för att stelna lite åkte vi till konsumaffärn för att köpa mjölk och då hittade vi såna ändå! Så det blev inga egnagjorda cocosbollar.

Idag har det iallafall inte hänt så jättemycket än, vi skulle egentligen klippa gräset men det har regnat så det gick inte. Men vid tre skulle vi till något ställe med Sofias kusin =) Och imorrn åker jag hem till Skell igen. Eller det blir väl Umeå först sen skell. Så då var det roliga över (A) aja hursomhelst så kanske jag skriver lite ikväll när jag har mer att berätta ;)

/ M

Djursjukhuset.

I morgon åker jag och mamma till Luleå igen.
Luna ska nämligen byta gips och skena. Hoppas på bra besked och att hon har sluppit skavsår! Så som hon hoppar runt så blir man ju orolig..


Bilder

Här kommer lite bilder från senaste veckan/dagarna:)



Grillning på danielsten m. Lollo,Vican,Nea,Jullan och Jossa. <3

Synd att jag inte fick med nån bild på bänkarna som vi snickrade ihop alldeles själva! x)




Båtis,mackor,vänner,bad,lekparken,butterbullar,fanta,godisremmar,skratt.. Ja ungefär så såg min tisdag ut! + Kalas för Pappa på kvällen.

11/8 Tisdag (:



Goder eftermiddag gott folk :)
Idag har vi :



* Klippt gräs/krattat (fast det började regna så vi hann inte kratta färdigt)
* chillat
* sprungit
* tränat
* ätit gröööt<3
* så nu ska vi kanske dynga en pippifilm :]

Måste bara trycka in att Marie har hoppat hopprep för oss, och Stephen beskrev henne som "en tennisboll med ben" xD

Ps varför undrade du vilka dagar jag tränade Linnea, är fett nyfiken och du svarar inte :O

/ M och H

Natti natti :)

God kväll allesammans! :)

Jag tänker bara snabbblogga ikväll för vi håller på att göra gröt, eller Hellge gör gröt och jag ska tvärskriva lite (A) som vanligt får hon göra allt, hehe (a) Idag har vi iallafall inte gjort så jättemycket, varit lite med edith och hoppat lite hopprep/studsmatta och varit förbi stan. Det är ungefär allt ni får veta för nu måste jag gå och fixa gröt x) får berätta lite mer någon annan dag :)

Natti natti :*

M

Banana chocolate muffins

Åska och elände!
Men det verkar som vi ska klara oss, har inte hört muller på ett tag nu. Tänker bara på stackars Lunis som är så rädd för åskan, inte för att det är så konstigt när dom hör flera kilometer.
 
Hursomhelst så har jag tillbringat dagen i köket och bakat muffins, Igen x) Nya hobbyn eller nåt.. Men idag så bakar jag faktiskt till min käre far som fyller år imorgon! Godsaker är ju ett måste på kalas. Så just därför. Har faktiskt provat på en ny sort vars namn är "Banana chocolate muffins" ett av Leilas recept och det ser riktigt lovande ut faktiskt. Chokladbitar och banan i. Mina bästa hittills.


(mobilbild)
Nån som blir sugen?


7/8 Fredag

Hej hopp alla hurtisar!

Jag vill börja med att skänka en tanke åt stackars Linne och Luna, det låter som ni har haft en hemsk helg och det känns taskit att man inte är hemma och kan stötta dig bästis, men du vet att det kommer bli bra, både du och Luna kommer vänja sig vid hur läget är och sen blir det lite extra bra när ni kan ta bort gipset! Hon är ju trots allt samma hund vare sig hon är med eller utan gips :)

Här nere i värmland har dagarna sett ganska likadana ut de senaste tre dagarna ungefär, det har varit runt 25 grader i skuggan och vi har badat och lekt med edith ( Hellges granne ) :) hahah i förrgår så hade vi just satt oss för att äta lite kvällsfika, typ vid 11tiden, så stod Hellge vid fönstret i köket då det plötsligt knackar lite där, på fönstret alltså, Hellge som tror att det är hennes föräldrar som ska fula sig ryter till " Men lägg av" så hör man edith, " vadå jag smsar ju bara :S" haha. Hon var iallafall med en som kallas madde och de undrade om vi skulle med ut och gå så vi sa att de fick vänta i lekparken tills vi hade äte klart. Så senare smög vi ut och gömde oss bakom en buske i lekparken för vi tänkte skrämma dem, vi började med att bryta av några kvistar men de verkade inte fatta att vi var där så Hellgis började mjaua så hörde vi hur madde kom mot busken och sa " ksssksssss kom då kissekatten " så hoppade Hellge fram och typ skrämde ihjäl henne xD hahah det var så kul (A)

Ja, sen hände det väl inget mer speciellt de kvällen :) Förutom det har vi hittat en jättefin öde strand som vi simmat och solat på/i i tre dagar i sträck nu =) Bilder kommer sen :D

Nu ska vi äta lite mat som hellgis gjort medan jag skrev =)

Goddbye

M

it's true

Äntligen har hon somnat, tack och lov
som
hon bökat på inatt!
 Det ser ut som om hon
drömmer om älgjakt.
 Benen, öronen och nosen rycker.

Du som inte får springa på flera månader :(



rastlösa

Inte sovit en blund i natt heller. Luna har snurrat runt och haft ont å feber. Det gr helt enkelt inte att sova när man ser sin hund lida sådär :( stackaren har gips hela benet och tratt runt skallen.
 

Nu sitter jag här klockan 8 på morgonen och försöker hålla henne lugn, inte det lättaste. Hon springer runt på tre ben och är nyfiken på allting just nu. Hur aktiverar man en hund som inte får röra sig allt för mycket? Hoppas hon lugnar ner sig snart. Har vi tur så kanske hon kan tabort gipset efter 9veckor, men inte så troligt om man ser vilken otur vi haft hittills...

Hoppas ni andra har det bra iaf! Jag tror jag ska pröva mina nya muffinsformar och baka muffins idag. Finns inte så mycket annat som går att göra samtidigt som man passar Lunis.

/L

Lillan<3

Pustar ut efter en hemsk helg med oro och gråt. Började med jakt på en skadad älg och slutade i kaos! 
nu sitter vi hos moster i Boden efter att ha lämnat Luna på djursjukhuset i Luleå, hon måste nämligen opereras.

Jag orkar inte skriva mer just nu, men jag kanske skriver lite mer utförligt senare.

/L


Sammanfattning från måndag den 27/7 fram tills idag 3/8

Har inte varit inne på bloggen på jätte länge, har tänkt att jag ska gå in flera gånger men det har inte inträffat.

Måndag 27/7
Vi vaknade hyffsat tidigt. Vi plockade blommor och var hos hästarna. Vid tre kom Tuttis och vi gick till lekparken i gropen sen vidare till konsum där vi köpte glass ( Tuttis köpte en stor cola och tre munkar plus en stor glass ). Vi grillade och det var jätte gott, och jag gjorde sås av matlagnings yoghurt och olika kryddor. Sen for Tuttis hem vid halv 11 då for vi ut och sprang en mil =D

Tisdag 28/7
Vi cyklade till Linne och paddlade kanot till björkön. Sen vid 3 slutade pappa så då kom han och hämtade oss så for vi till berssshhbyn och käkade glass. Vi tog såklart de största. Linne och Sofia tog samma smaker, mjukglass med lakrits topping och jordgubbsströssel. Jag tog mjukglass med nougattopping och dajmströssel, skit gott! Men Linne den muppen åt inte upp hela ;) 
Efter träningen åkte vi till min kära mor i ume.

Onsdag 29/7
Vi hade massa planer som inte blev av men vi lyckades ta oss till stan där vi köpte en massa saker. Det var fett bra väder, varmt och massa sol så vi blev kvar rätt länge på stan. Resten av dagen softade vi bara tills vi vid kvart över 10 gick vi ut och sprang eljusspåret som är 5 km. Sedan blev det dusch och grötätande :)

Torsdag 30/7
Vi vaknade och hade tänkt oss att springa en mil inna frukost men så blev det inte, för det var världsbra väder och jätte varmt. Så vi sprang 4 km sen gick det inte mer för någon utav oss. När vi kom tillbaka åt vi frukost och fixade en sallad som vi skulle ha till middag. Efter det cyklade vi till stan och gick in på clas olsson och köpte en varsin börs, vi tog den billiga för 39 hela kronor! Wow!  Efter det cyklade vi hem och åt, softade lite till klockan nio då for vi ut och sprang elljusspåret två varv ( en mil ). Det gick något bättre på kvällen när det var mörkt och svalt :)
Efter det masserade jag mamma sen åt vi lite föda.

Fredag 31/7
Bussfärd hela dagen.

Lördag 1/8
Vi åkte på släktträff med Sofias familj. Vi kom dit la oss på bryggan och stekte så nu är vi jättebruna, NOOOT! ;) Sen började de grilla, vi åt grillad kyckling med pastasallad till det, nybakat bröd. Ett ljust och ett mörkt, sen fick jag smaka på haulomi ost för första gången, det var ingen hitt men jag gav det till Sofia som tycker det är gött. Efter det badade vi och de andra också. Det var jättefint och sandbotten. Sen åkte vi hem cyklade till affären och köpte en varsin påse polly och en bilpåse. Efter det dushcade vi och piercade mig i örat en andra gång. Uppe på örat i brosket. Efter det tog vi fram godiset och gotta oss framför tvn. Jag fick in 30 polly i munnen på en gång ;D

Söndag 2/8
Vi åkte till Sofias farmor och klippte gräset. Jag började kratta och tjäna storkovan. Vi var där i 2 timmar och jag tjänade en 100 kr bara av att kratta! :D
Det var jättevarmt så vi fick för oss att vi skulle åka och bada, men när vi väl var där var det jätte kallt i vattnet så vi doppade oss till halsen sen åkte vi hem (a) på kvällen for vi ut och sprang, började 9 och kom hem halv 11. Det gick sådär för jag ville bara dö för jag hade så svårt att andas på grund av allt snor. Men Sofia peppade mig runt hela vägen (<3) så vi klarade av drygt 1,5 mil :) Efter det stretchade vi i garaget, när vi kom in började vi få ont i magen och båda ville kräkas. Vi trodde att vi hade ätit något som inte var bra för vi mådde dåligt på samma sätt. Och vi fick knappt i oss något att äta, och det är långt ifrån likt oss (a)

 
Så blev det (A) Inte så fint med olika färger på örhängena men jag hade inget annat så det fick duga x)

Hoj!
/ M & S






saturday night.

Luna vars är du? <3


RSS 2.0