Adjö är ej föralltid.

Nu har jag bestämt mig! Efter många om och men, har jag tänkt ge upp bloggandet. Trots att det kan vara fruktansvärt kul att skriva en snutt ibland så finns orken inte. Det finns viktigare saker! Så härmed lämnar jag plats åt de andra hurtisarna. Så varsågoda hurta vidare, jag ska leva livet;) 



GOODBYE!!


"God"""" morgon

JAPP! Nu sitter man på skolan uppe på plåtvägen och kämpar allt man kan för att hålla upp ögonen. Har innan jag kom hit gått i snöstormen hit, typ 2km. Vilket mina ben inte gillade alls, för träningsvärken har endast trappats upp. Det ledde imorse till att det blev mjukisar on eftersom det är SÅ mycket niceligare och framför allt rörligare med mjukisbyxa+träningsvärk än jeans+träningsvärk. Mycket nöjd över dagens outfit faktiskt, trots att det är fruktansvärt fult. Men så värt det.

Egentligen börjar vi 11 idag men eftersom våran lärare tyckte det var mycket viktigt att vi pratade om projektarbetet just klockan halv 9 idag så fick jag och Edward komma hit. Inte för att han har kommit än. Och har han försovit sig ska han dö. Så detta lär väl ta typ en halvtimme sedan har vi hål till 11. MEN förutseende som jag har har jag en plan. Jag ska in till stan och hjälpa mamma välja bågar till sina nya glajjer och sen ska vi köpa lunch. Eftersom vi inte får någon på skolan idag.

Tro det eller ej men jag är egentligen inte så bitter som jag låter. Bara nästan. Det kan hända att jag återkommer med ett mer positivt inlägg mot kvällen, då jag äntligen fått komma hem till min älskling som jag alltid är på bra humör då jag är runt. Henne.

BYEBYE!
/MUTTIS


Träningsvärkens dag

Idag har vi haft träningsvärk, thats it.

Eftersom vi tränat så hårt under gårdagen blev vi bjudna på mat hos Linnea och hennes mor Madde. Det bjöds på lax, potatis, citronsås och morötter. Allt var jätte gott, men det visste vi ju redan innan att det skulle vara. Senare begav vi oss till byn för att köpa bikarbonat och nonstop till vår bakning. Vi gjorde nämligen egen pepparkaksdeg. Som vi ska göra i ordning antingen i morgon eller någon annan dag.

Bilder från vårt pepparkaksdegsbak.

 

/ S & M


Söndag 22/11

Idag tog vi sovmorgon till elva. Sedan steg vi upp och gjorde gröt och myste framför en Nalle Puhfilm. Efter det gick vi ut en sväng eftersom det var strålande sol men superkallt. Så det blev bara en liten sväng. När vi kom in gjorde Matilda glögg med mandel i, så tog vi clementiner till. Medans vi drack glögg såg vi klart filmen som vi påbörjade under morgonen.

Sedan kan jag berätta vad vi åt till middag. Hemgjorda hamburgare med bröd som jag rostade i stekpannan. Har nämligen kollat på Lailas home delivery. Himla mycket tips man kan få där alltså. Synd att hon verkar så dryg...

Hemgjort är gott, dessutom har vi bakat bröden själva.


Avslutar detta inlägg med att visa vad jag köpte tidigare i veckan till Matilda. Som jag väldigt gärna ville ha.



Jag köpte en julstjärna som måste vara världens mysigaste blomma, och en läckerol som jag slog in i julpapper.
/S

Halv åtta hos mig

Var vi då bjudna på hemma hos Linne igår. Linne och Linnea stod för förrätt och huvudrätt, medans jag och Matilda stod för efterrätt. Detaljerna får Linne stå för ;)

När vi ändå är inne på mat kan jag berätta at vi fick världens godaste wook hemma hos Linnea häromdagen. Då blev vi själva inspirerade till att testa att göra en egen wook. Som jag tyckte var jättegod medans Matilda klaga på konsistensen på maten, hon har sina problem...

Wooken vi fick hos Linnea

Vår egen wook


Ladies night!

TJO!
Imorse vaknade vi lite innan 9. Låg kvar och drog oss en stund för att sedan gå ut och gå. Det blev till konsum där vi handlade till kvällens efterrätt som vi ska tillaga. Då vi kom hem åt vi frukost, havregrynsgröt, te och en macka. Det var gott. Sedan dess har det blivit brödbak och bara myssaker. Vi är lite lemna efter träningen igår. Då var dessutom Kajsa med oss hem efteråt så såg vi "Idol", det var supertrevligt! Dessvärre tycker jag mycket väl att Olle kunde ha åkt ut istället för Andreas :(

Som sagt, ikväll ska vi iväg på skepparvägen och ha "halv 8 hos mig" och träffa massa trevligt folk och ha kul! Om ett tag kommer farmor också med nybakt ljusungsbröd och en dammsugare, lyxigt värre. Efter det kanske vi tar en sväng om hjoggböle och hälsar på mormoran. Ni lär ju få se massvis med bilder från kvällen sen! Ha det !

PUSSHEJLEVERPASTEJ!
/MUTTIS

För dig gör jag det tusen gånger om...



Hej å hej!

I brist på annat..Arkivbild


Veckan har bara svichat förbi och bloggen har hamnat på efterkälken ser jag. Dock har ni nog inte missat nåt förutom en vecka av läxor, nationella prov och pluggpluggplugg. Okej kanske int så mycket plugg men det känns visst så..(A)

Ikväll är det iaf tjejkväll på skepparv. som står på schemat! Tror det kan bli riktigt trevligt:) Själv ska man stå för förrätt och varmrätt. Spännande;) Dammar av kameran och hoppas kunna bjuda på lite fina bilder någon dag framöver.

Tills dess. Hejdå på er, nu ska det handlas!
/L


Yoda is the bitch


Jag skulle ta en tur i det fina vädret, men så var det en kisse som så gärna ville följa med. Och det gjorde hon ju, därför gick vi vägen som inte är vid e4an så hon inte skulle bli så rädd eller påkörd.

 

När vi promenerade hörde Yoda något som inte jag hörde. Så eftersom hon är så liten och söt till växten fick hon ställa sig på två ben för att kika efter vad det var.




Istället för att vara rädd för bilarna på vägen mötte vi en gubbe som hon lyckades bli rädd för då la hon sig i diket bakom en snöbulle. Då satte jag mig på huk och ropade på henne, då sa gubben som gick förbi att katten var rädd för mig. Men då minsann sa jag att det var honom hon var rädd för, mina kissar är inte rädd för mig inte. Men han envisade sig. Dum gubbe tyckte jag och hemsk tyckte Yoda. Det är jag säker på.



Men sen mötte vi på ett annat hinder, en stor Nordsvensk häst som var jätteläskig men samtidigt väldigt spännande. Tillslut lyckades Yoda åla sig fram till honom och kolla på honom bara några meter ifrån. Sen pallrade vi oss hem för att ha lite mys inne. Hon somnade i mitt knä direkt när vi satt i gungstolen. Sen hoppade hon ner och la sig bakom, då passa jag på att värma kaffe, och då passade hon på att ta varma goa platsen i gungstolen...

Lördag, söndag, måndag...

Eftersom Matilda aldrig har tid att uppdatera nu för tiden så täkte jag att jag skulle hjälpa henne lite med det nu. Så jag börjar med att berätta om lördag, som vi hade bestämt att vi skulle åka till stan och fixa massa ärenden med julklappsköp och annat. Själv fick jag tag i en väldigt efterfrågad sak, så då var jag nöjd och vi bestämde oss att vi skulle ta en fika innan vi återvände hem. Senare på kvällen var vi bjudna hem till Linnea på halv åtta hos mig. Vi blev bjudna på lamm, kantarellsås och wook. Till efterrätt hade vi kommit överens om att äta morötter, gurka, paprika och dipp. Så köpte vi även jordgubbar till.





Söndagen blev en mysdag för jag och Matilda strök julgardiner och juldukar. Vi tog nog fram lite julpynt också, om jag ska vara helt ärlig. Efter det gick vi hem till Linnea för att möta henne när hon skulle hem till oss. När vi var framme kom Edward så han och Matilda kunde göra projektarbete. Medans det såg jag och Linnea ensam mamma söker! Lovely.

Fint, ja.


Måndag, träningens dag. Mååå jag säga.

Matilda kom hem hyffsat tidigt från skolan så då åt vi, jag hade gjort ris som jag blandade med kyckling och café de parisås till det. Senare kom hennes mamma så vi satt mest och pratade sen åkte vi till stan med henne. Vi skulle se hennes nya jobb. plus att hon skjutsade oss till träningen och då satt hon och väntade tills träningen var slut. Så kom Linnea dit sen åkte vi hem till henne. Då hade hennes mamma fixat fram kvällsmat som vi fick. Jag säger inget om hur det var, jag visar en bild så att man förstår att man inte kunde klaga. Madde är en bra kvinna helt enkelt. Linnea är inte heller så dålig, hon börjar gå i hennes mors fotspår anar jag. :)





/ Sofia


Torsdagen

Bilder från gårdagens sysselsättning, BULLBAK.
Så nu har jag lärt mig baka bullar. Helt klart godkända, det kan pappa intyga;)




/L

Snö?



Idag är det exakt 16 dagar kvar tills första Advent.och 42 dagar tills självaste julafton. Känns lite underligt faktiskt, underligt och mysigt på samma gång. Har redan kommit på mig själv med att gå å nynna julsånger. I början av November?! Kanske är det snön som gör det eller så mammas alltför tidiga julpyntning. Hur det än är så spelar det ingen roll. Men fortsätter det såhär så kommer de sluta med att jag också ställer fram julstjärnan.

I början av November..

BYE /L



Halsband

Vi har börjat tillverka halsband, tänkte bara lägga in lite bilder för de som vill se hur de ser ut.





/M & S

Julstämning


Igår invigde vi den första julskinkan under vår frukost som jag och Matilda åt tillsammans eftersom hon var ledig. Till julskinkan hade vi fädboknäcke, ett surdegsbröd. Efter det gjorde vi hjärthalsband under förmiddagen. Vi hade tänt ljus och drack kaffe till.


Visst ser väl ändå skinkan strålande ut för att vara första gången? Jominsann ;)


Halv sex var vi bjudna på mat hos Matildas mormor och morfar. Där bjöds det på lax, potatis och romsås. Riktigt gott var det, jag som aldrig testat romsås...

Matildas småkusiner var även där och blev passade så vi spelade lite barnspel med John. Efter det fick vi lite kaffe sen blev vi hemskjutsade och hade mys hemma!

/S & M

Full stream!

Tjoho!
För er som inte vet så är jag kvar i Värmland än eftersomd det var så nedrans dyrt att åka hem på helgen. Så vi åker idag istället. Duktiga som vi är steg vi upp 9! Eller jag steg upp 9 och Sofia halv 9. Hon gjorde risgrynsgröt åt oss till frukost och innan det var vi ut på en liten promenad i kylan (och solen!).


Vi har också hunnit med att packa ner alla saker som ska hem till mig idag, det vill säga inte bara en sak. Senare idag ska vi också hinna förbi Oliven och köpa lite mat till tåget. Mumma.

←Igår→

Tänkte att ni nog vill höra vad vi gjorde alltmest igår också. Vem vill inte det lixom...? Vi steg iallafall upp och umgicks lite med Sofias mamma eftersom hon jobbar idag så de inte hinner träffas så mycket. Sedan åkte vi till stan vid 11tiden för att upptäcka att allting var stängt fram till 12. Yey. Så vi tog supersaaben till ett annat köpcenter och tro det eller ej men jag hittade TVÅ par skor! Ett par var väl mer vinterskor än det andra men ändå! Lycka. Fyndade som attans. Sedan var vi på en pysselaffär typ när stan väl hade öppnat för att köpa lite grejer så man kan göra smycken. Vi har nämligen tänkt börja sälja lite så snart kommer det nog lite bilder på dem...


Innan vi åkte hem igen var vi in på "Espresso house" så bjöd jag min älskling på en chailatte och en bar. Gud så snäll jag känner mig. Det var iallafall mysigt.





Då vi kommit hem åt vi litegrann och sedan satt vi oss ute i solen och chillade lite. Försökte oss på att göra några halsband.

Klockan 6 skulle vi och träna på något som hette kick'n box. Vi tänkte att det är nog bäst att vara där i tid så vi var där halv 6. Men tror ni inte de hade börjat redan då? Ja humöret sjönk en aning eftersom vi verkligen hade peppat det där. Så istället for vi ut och sprang. Det blev ungefär 4 km men vi stannade ibland och skuggade och gjorde lite upphopp och såna saker. Inte så coolt kanske men jobbigt som attans. Efter springningen och duschen åkte vi och hälsade på Sofias goa farmor och sedan kom Degen och underhöll oss från klockan 9 ungefär. Det var en himla bra dag tycker jag fastän det var mycket som inte blev som planerat riktigt.

Nu ska jag gå och söka igen Sofia. Ha det!

PUSSHEJLEVERPASTEJ!
/MUTTIS

Löördaa!

HellO!
Idag blev det ingen morgonpromenad utan vi fick äta frukost direkt och sedan gå till Sofias mormor och morfar för att jobba. Vi skulle städa deras hus och det var inte så bara. Det var en himla massa mattor som skulle bäras ut och dammas, har aldrig sett så många mattor i samma hus förr! Jädrar. Men vi klarat och fick oss lite kaffe efteråt. Men ingen rast och ingen ro, vi gick direkt därifrån till Sofias farmor för att kratta. Igen. Det hade nämligen fallit ner typ lika många löv som innan vi krattat. Men idag gick det riktigt fort och det var strålande sol och riktigt kul faktiskt.

den nykrattade gräsmattan!


Hos Sofias mormor


Den goda maten!


Från vårt fredagsmys♥
Vi har också varit ute och gått lite, ätit middag hos Sofias mormor, varit en sväng till stan för att träffa några av hennes kompisar och sett film med hennes föräldrar. För att inte tala om tacosen vi åt innan, mums. Filmen hette "The number 23", det var en skräckis och huvudrollen spelades av ingen mindre än "Jim Carrey". Kändes inte riktigt rätt men det var ingen man tänkte på när den väl börjat faktiskt.

PUSSHEJLEVERPASTEJ!
/MUTTIS

Fredagen

Tjo!
Tänkte börja med att prata lite om gårdagen. Då vi åkte till stan för att träffa Mathias. Det blev dessvärre inga skor som jag hade tänkt mig men en mycket trevlig fika blev det! Sedan fick vi ta buss hem och där träffade vi på Issa. Då vi väl kom hem åt vi supergod middag och sedan under kvällen blev det bak. Vi testade baka något nytt, en GI-chokladkaka som såg så himla god ut på internet. Men dessvärre blev den inte lika bra som vi trodde. Vi smakade bara själva kakan och då smakade det inte bra alls, det var alldeles för beskt. Men vi bjöd några andra som fick grädde till och alla de tyckte den var jättegod, så det var nog grädden som fattades!

Middagen

Tilltugget!

kakan, medan den fortfarande var i ugnen



Vi som inte åt så mycket av kakan tog oss istället lite popcorn, nötter och smoothie gjord på kiwi, banan och vaniljyoghurt. Det var däremot gott! Så såg vi idol och slog in lite julklappar som vi lyckats hitta på stan tidigare under dagen. Mycket bra dag faktiskt.

TJINGELING!
/MUTTIS

Staan

haha.


Hello on you!
Började denna fredag med att vakna klockan 10 (som alla andra dagar typ). Steg upp nästan på en gång och gick ut och gick, det var inte det lättaste ska jag säga er eftersom mina ben tog ont som attan av all träningsverk sen igår. Ja jag får träningsverk varje gång jag rör mig... Efter det blev det gröt och dusch för snart ska vi åka in till stan och kolla på skor och julklappar och sedan fika med Degen och Nelly, som jag sa igår. Funnyfunny.

Nu ska jag torka håret!

PUSSHEJLEVERPASTEJ!
/MUTTIS

Natti natti

Yo!
Tänkte bara upplysa om att vi faktiskt fick oss ut och sprang förut idag! Det gick rätt bra faktiskt, friskt och skönt. Fast jädrigt jobbigt, men som älsk alltid säger så det är så det ska vara. Det kändes typ som vi sprang 6km så det var väl ungefär 4, jag uppskattar alltid för mycket... Men bättre än inget right? Efter det fixade vi lite med en julklapp sedan blev det dusch och mat. Ravioli (eller hur det stavas) med grönsaker och ägg. Fast vi glömde äggen. Så har vi sett lite "arga snickaren" på datorn och "paradise hotel". Pinsamt nog har jag börjat tycka det är ganska kul. Suck.



Här bjussar jag på bilderna jag lovat om hjärtats hår. Jag tycker det blev så sjukt bra!
Den övre bilden är sedan vi var och åt på Oliven och den undre utanför Alexandras(S kusins) hus.
Nu sitter jag och gluttar på skor, vi ska nämligen på stan imorrn för att försöka finna något skoliknande. Det brukar inte bli lätt, så är det någon som har något tips på nå snygga vinterstövletter? Eller vad tusan som helst. Efter vi "hittat" skor ska vi och fika med Degen och Nelly, måste säga att det är två sköna prickar. Kvällen kommer nog tillbringas hos Nelly sen, grilla korv och ha mys. Men nu ska jag nog sova!

GOD NATT!
/MUTTIS

Julmarknad

Tjingeling!
Då har man varit på julmarknad i värmland för första gången. Det var riktigt mysigt faktiskt, ute i buschen som man är van vid. Jag hittade mig en ängel som man kunde hänga upp i taket och en julklapp åt farmor, bara en liten men den duger förhoppningsvis. Vi gjorde även ett litet försök att gå ut och gå för ett tag sen men det var både iskallt och tråkigt så det blev ingen lång sväng måste jag nog erkänna. Kanske blir att springa en sväng ikväll men vi får se hur det blir, inget bestämt.

Mys !

 

Nu blir det springning. Pusshej!

 

/MUTTIS


Änglavakt


Älskade. Underbara. Häst.

 


Snabbhimla inlägg

Yo!
Då var denna onsdag över. Lillördag, sannerligen. Vi med vårt nya liv höll i sig i hela tre dagar för idag kunde vi inte motstå oss lite cheesecake och cocosbollar. GUD FÖRBANNAT. Men imorrn ska vi bli duktiga igen, var bara ett litet snesteg detta. Förutom det har vi varit duktiga idag. Färgade mitt hår mörkbrunt direkt på morgon (ser fortfarande svart ut) sen har min Sofia klippt sig och det blev så fruktansvärtjävla bra så nu får jag nog sätta koppel och övervakningskamera på människan så jag får ha hon ifred. Men det är det värt för oh så bra det blev! Efter klippningen gick vi 50 meter till nästa hus där hennes kusin bor. Så vi tiggde till oss lite kaffe och mandarin för att sedan bege oss till Oliven. Där vi åt middag, en skitgod kycklingsallad. Jag måste ju få tillägga att vi har inte ätit så mycket annat idag så det vi åt ikväll räknas ju egentligen inte...

Vill ha sommar!


Kvällen tänkte vi tillbringa i tvsoffan med Sofias föräldrar men istället blev det arga snickarn och paradise hotel. Så nu ska vi väl bara göra oss i ordning för sängen sen sussa. Imorrn bär det av på julmarknad nånstans häromkring. Det blir mys. Bilderna får vi återkomma till! Har flashat några på darlings snygga frilla så det kommer nog så småning om. Sweet, sov så gott allihop!

PEACE OUT!
/MUTTIS

Umeåstad

Blev en tripp till Umeå med den här tjejen idag! Nu när Elin&Jenny proppat väskorna
fulla med nyttåfräscht från Västerås, tyckte vi att det var mer än rätt att vi också skulle
få unna oss nåt. Å de tackar vi för! ♥



De shoppades bl.a. världens skönaste jeansleggings, en spetströja↑
och en klänning (som vi tackar Martina& tjejen i butiken för.)
Sen blev det kycklingsallad på mysiga Schmeck till lunch, vilket rekommenderas starkt!

PUSSÅKRAM /L

Mission completed

Lite bilder från gårdagens katastrofövning!



och ja, jag och Julia var bara liite avunds på Martina som fick smeta blod fulla ansiktet.. medans vi dragit på oss PRIO 2 skador, som lårbensfrakturer å bäckenskador bla.

Läs mer på:
Julias Blogg

Många kramar, /L

Mobboffer

Tjingeling!
Huvvaligen vilket ruskväder det är man har kommit till. Det började med att det regnade som attan när vi vaknade efter en lång sovmorgon. Det var egentligen ganska mysigt just då men. Vi duschade på en gång och åt sedan våran detoxfrukost. Som bestod av ett glas apelsinvatten, ett halv glass vatten med linfrön i (som man gör i ordning kvällen innan) och en liten skål med en halv banan, en halv apelsin och lite nötter. Det smakade skit förutom det sista.

I brist på nya bjuder jag på den här smarriga bilder från förra sommarn, se och njut!


Förutom det har vi varit förbi Sofias mormor och morfar med negerbollar och sedan gick vi till hennes farmor för att äta lunch. Jättegod köttfärssås och spagetti och deras vanliga flummande till det. Hennes farmor är min lilla idol må jag då säga. Nu har Sofia bakat scones fast inte med kärlek utan med svordomar så jag vet inte hur trevligt det är att äta dem. Man kanske blir ilsken. Och om ett tag ska vi hämta upp hjärtats kompis Marre och åka iväg till en annan kompis som heter Nelly, blir första gången jag träffar henne så det ska bli kul! Har inga nya bilder tyvärr men det kanske kommer efter kvällen! Ha en bra tisdag folk! :D

PUSSHEJLEVERPASTEJ!
/MUTTIS

Just read it darlings *

Hoj!
Muttis here. Nu har även jag tid att skriva lite så eftersom min lilla snuttis redan berättat allt som hänt de senaste dagarna så tänkte jag berätta lite om resan hem i lördags. Eller ja det är ju inte så himla mycket att berätta om förutom att det gick ovanligt fort och smärtfritt. Så jag lägger ut lite bilder istället :) Sedan kan jag faktiskt lägga ut några bilder från igår också, när vi hade mys. Vi hyrde två filmer, "Farsan" och "Beck-levande begravd". De var båda väldigt bra och känslig som jag är har jag drömt mardrömmar om beckfilmen hela natten och inte vågat gå på toa förrän 8 imorse då Sofia gick. Det var smärre plågsamt men jag överlevde iallafall.


Sofia i sthlm medan vi väntade på tåget.

Världens godaste bullar.

En supergod maträtt Sofia gjorde innan vi åkte.

En pix på morgonkvisten då jag APU:ade och körde sopbil. Det kan vara finare
än man tror.

Nu tror jag att min rastlösa blonda lilla ängel har satt igång med negerbollsbak. Inte min favoritsyssla att baka just såna men jag får väl hålla sällskap. Jag duger nog inte till det heller för varje gång jag varit med har det blivit storfail. Ikväll ska vi göra scones, vi har fastnat lite för det, och ta det lugnt bara.

OVER AND OUT!
/MUTTIS

1 november

Vi har börjat vårat nyttiga liv med att ta en längre promenad innan frukost och duktiga som vi är fortsätter vi med att äta gröt på morgonen. Efter det pallrade vi oss iväg hem till farmor där vi krattade hennes gräsmatta. Det tog ca en timme. Där tjänade vi oss endast 300 rikstaler var. Hon är så generös min lilla farmor. Men vi är ganska slitna efter att ha krattat en gräsmatta två timmar under gårdagen, det känns i kroppen... Nu har vi nyss fått i oss lite mat och ska gå ut och fixa en grej som ska vara klar till jul. Det är en överraskning till mamma och pappa. Kanske till mormor och morfar också...

Ikväll blir det en lugn kväll då vi har tänkt baka lite och kanske se på någon film. Mys ;)

Hemma hos farmor fick vi lite kaffe.

Matilda snyltar i mitt kök, som vanligt... :$


RSS 2.0